В ДП НКЖИ СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН ПО ПРОЕКТ „ПО-ДОБРИ ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ПРОЕКТИ ЧРЕЗ ПО-ДОБРИ ПОЗНАНИЯ“

В ДП НКЖИ СЕ ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН ПО  ПРОЕКТ „ПО-ДОБРИ ЖЕЛЕЗОПЪТНИ ПРОЕКТИ ЧРЕЗ ПО-ДОБРИ ПОЗНАНИЯ“

 

На 17 август 2017 г., в сградата на Централно управление на ДП НКЖИ, се проведе информационен ден за състоялото се в периода 1-5 май 2017 г. посещение на група  български експерти в УЖИ на Италия (RFI), гр. Рим,   във връзка с изпълнението на дейност 1 по проект „По-добри железопътни проекти чрез по-добри познания“,  финансиран по МСЕ. Информационният ден имаше за цел служителите от дирекция СРИП и от Звената за подготовка, управление и изпълнение на проекти, както и от други структурни звена на компанията да се запознаят с резултатите от  проведените срещи, обменения опит и добри практики от посещението в Италия.

 

Петър Делчев, представител на ЕУП „По-добри железопътни проекти чрез по-добри познания“ изнесе презентация, в която представи основните акценти от проведените срещи, дискутираните теми и научените уроци по ключови въпроси, свързани с проблемите и предизвикателства при подготовката и изпълнението на инвестиционни проекти с европейско финансиране. Своите впечатления и мнения представиха и други експерти, участвали в посещението.

 

Посещението в УЖИ на Италия  предостави възможности за обмяна на опит и добри практики и за установяване на лични контакти между мениджърите и експертите от двата партньорски УЖИ.