В НКЖИ СЕ ПРОВЕДЕ СРЕЩА НА ВИСОКО НИВО С ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ SZDC – УПРАВИТЕЛ НА ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ЧЕХИЯ

В НКЖИ СЕ ПРОВЕДЕ СРЕЩА НА ВИСОКО НИВО С ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ SZDC – УПРАВИТЕЛ НА ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ЧЕХИЯ

 

На 01/09/2017 г. в централата на НКЖИ се проведе официална среща между Ръководството на  Компанията и делегация от SZDC - Управител на железопътната инфраструктура на Чехия, предвождана от г-н Павел Сури - генерален директор на SZDC. Визитата бе планирана и се осъществи в рамките на Дейност 2 по проект „По-добри железопътни проекти чрез по-добри познания“, финансиран от DG MOVE по МСЕ с номер MOVE/B4/SUB/2014-705/CEF/PSA2/1/SI2. 714459.

По време на разговорите между генералните директори на двете Компании - г-н Красимир Папукчийски и г-н Павел Сури бяха разгледани двустранните отношения, участието в Коридорните форуми на Коридорите от TEN-T, преминаващи през територията на двете страни - Ориент/Източно-средиземноморски и RFC-7.

В контекста на Механизма за свързване на Европа и двете Компании се явяват големи бенефициенти на средства за изпълнение на проекти за развитие на железопътната инфраструктура.

По-късно срещите продължиха с презентации на дейностите, които изпълняват НКЖИ и SZDC, бяха представени успешно завършени железопътни проекти, както и проекти в процес на подготовка и изпълнение.

Събитието премина в неформална дискусия, по време на която бяха обсъдени текущи въпроси от управлението на инфраструктурата и развитието на железопътната мрежа, железопътната експлоатация и дистанционен контрол на движението, както и други теми от взаимен интерес.

Сътрудничеството между двете инфраструктурни компании ще продължи да се задълбочава и развива със стабилни темпове и в бъдеще.