НКЖИ ВЗЕ УЧАСТИЕ В КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОСТИЖЕНИЯ, РЕЗУЛТАТИ И ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО“ ПО МСЕ

Представители от ръководството на НКЖИ участваха в конференция по МСЕ под надслов „Достижения, резултати и поглед в бъдещето“. Компанията бе представена от г-н Христо Алексиев – председател на УС и г-жа Мария Чакърова – директор на дирекция Стратегическо развитие и инвестиционни проекти.

 

Събитието се проведе от 7 до 8 септември в гр. Дубровник, Хърватия и бе организирано от ЕК и хърватското министерство на морето, транспорта и инфраструктурата.

 

В конференцията участваха представители на страните от Източна Европа, които обмениха опит в изпълнението на проектите, финансирани по МСЕ до момента и зададоха въпроси към представителите на  INEA и ГД „Транспорт и мобилност“ към ЕК, представлявани от г-н Антонио  Гарсиа-Суарес и г-н Фредерик Венсини.

 

Организаторите и представителите на INEA и ГД Транспорт и мобилност към ЕК изрично подчертаха важността на следващата среща в Талин, където ще се обсъжда не само бъдещата политика по отношение на МСЕ, но изцяло политиката на ЕС за разпределение на  средствата за инвестиции за периода след 2020 г.

 

Участието на представители на НКЖИ бе финансирано от МСЕ в рамките на дейност 3 по проект за техническа помощ „По-добри железопътни проекти чрез по-добри познания“, с рег. номер  MOVE/B4/SUB/2014-705/CEF/PSA2/1/SI2.714459.