В НКЖИ СЕ ПРОВЕДЕ ПОСЕЩЕНИЕ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ И ДОБРИ ПРАКТИКИ НА ЕКСПЕРТИ ОТ IP - УПРАВИТЕЛЯ НА ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ПОРТУГАЛИЯ

 

В НКЖИ СЕ ПРОВЕДЕ ПОСЕЩЕНИЕ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ И ДОБРИ ПРАКТИКИ НА ЕКСПЕРТИ ОТ IP - УПРАВИТЕЛЯ НА ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ПОРТУГАЛИЯ

В периода 25-27.09.2017 г. в централата на НКЖИ в София се проведе посещение за обмяна на опит и добри практики на експерти от IP - Управител на железопътната инфраструктура (УЖИ) на Португалия в рамките на  Дейност 2 на проект „По-добри железопътни проекти, чрез по-добри познания“, финансиран по Механизма за свързване на Европа на ЕК.

Португалските експерти се срещнаха с г-н Христо Алексиев, председател на Управителния съвет и с г-н Златин Крумов, заместник генерален директор „Експлоатация“  в НКЖИ. През двата семинарни дни пред по-разширен състав на служители от НКЖИ и гости от УО на ОПТТИ, под формата на презентации и дискусии експертите от УЖИ на Португалия представиха техния опит, научените уроци и добрите практики в сферата на управлението на инвестиционните проекти, финансирани от ЕС.

На 26.09.2017 г. в хотел „Бест Уестърн Плюс Сити” се проведе първият семинар. Участниците имаха възможност да обменят опит и да дискутират с португалските си колеги въпроси, свързани със стратегическо планиране и управление на финансирането от ЕС, процеса на вземане на решения, взаимоотношенията между институциите, финансовото управление и контрол.

На 27.09.2017 г. в ЦУ на ДП НКЖИ се проведе вторият семинарен ден. Бяха разгледани теми, свързани с обществените поръчки, отчуждителните процедури и въпроси от успешното изпълнение на инфраструктурни проекти.